10/11/2022 09/11/2022 Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, η έπαρση της Ελληνικής σημαίας των 300 τετραγωνικών μέτρων στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος. Έχουν περάσει 156 χρόνια από το ιστορικό αυτό γεγονός, με πρωταγωνιστές 966 αγωνιστές που μάχονταν για την...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 7:21
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2022 - 12:29

Έπαρση σημαίας 300 τετραγωνικών μέτρων στην Ιερά Μονή Αρκαδίου

Διαδώστε:
Έπαρση σημαίας 300 τετραγωνικών μέτρων στην Ιερά Μονή Αρκαδίου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, η έπαρση της Ελληνικής σημαίας των 300 τετραγωνικών μέτρων στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος.

Έχουν περάσει 156 χρόνια από το ιστορικό αυτό γεγονός, με πρωταγωνιστές 966 αγωνιστές που μάχονταν για την Ελευθερία και την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και οι οποίοι είχαν θέσει ως ορμητήριό τους την ιστορική μονή Αρκαδίου.

Τελευταία πράξη του δράματος, η ανατίναξη της μπαρουταποθήκης του μοναστηριού από τον Κωστή Γιαμπουδάκη ή κατ’ άλλους Εμμανουήλ Σκουλά, προκειμένου να μην παραδοθούν στους Οθωμανούς οι περήφανοι αγωνιστές.

Στους εφετινούς εορτασμούς, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η γιγαντιαία σημαία που σήκωσαν περήφανα στον ουρανό του Αρκαδίου τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Συν-πολις», προκαλώντας έντονη συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαία των 300 τετραγωνικών μέτρων είναι μία από τις μεγαλύτερες σ’ όλη την Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων