11/06/2020 11/06/2020 Μετά από 97 ημέρες που παρέμεινε στη Χώρα της Μυκόνου η Ιερά Εικόνα της Προστάτιδος των Μυκονίων Παναγία Τουρλιανή επέστρεψε στην Ιερά Μονή στην Άνω Μερά την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 ενώ τελέστηκε εόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου “του Γιαλού” όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’,...
11 Ιουνίου, 2020 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 17:36

Επέστρεψε η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής

Διαδώστε:
Επέστρεψε η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής

Μετά από 97 ημέρες που παρέμεινε στη Χώρα της Μυκόνου η Ιερά Εικόνα της Προστάτιδος των Μυκονίων Παναγία Τουρλιανή επέστρεψε στην Ιερά Μονή στην Άνω Μερά την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 ενώ τελέστηκε εόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου “του Γιαλού” όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Μυκόνου και την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Αντιδημάρχων, πρώην και νυν Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή και Αξιωματικών του Αστυνομικού Τμήματος, του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Διοικητού και Αξιωματικών της 6ης ΜΣΕΠ, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, Προσκόπων, Εκπροσώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΑΝΤΩ», της Αδελφότητος Ανωμεριτών, του Σωματείου Λεμβούχων Μυκόνου και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής, στον οποίο φιλοξενήθηκε φέτος η Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες του, και ευχήθηκε σε όλους τους Μυκονίους καλό και αποδοτικό καλοκαίρι.

Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, με τη συμμετοχή του Προεστώτος της Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δήλου και Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, με την παρουσία πολλών Ανωμεριτών και Μυκονίων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην παράδοση από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ του ύμνου «Άξιον εστί» ενώπιον της έκτοτε ως «Παναγία Άξιον Εστί» ονομασθείσης Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Όρους, στους σήμερα τιμωμένους Αγίους Λουκά, Μητροπολιτη Συμφερουπόλεως, τον ιατρό, και τους Απόστολους Βαρνάβα και Βαρθολομαίο, ευχηθείς στον εορτάζοντα Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ενώ με αφορμή την μεγάλη συμμετοχή και μάλιστα των παιδιών, στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, υπογράμμισε την πίστη της Εκκλησίας ότι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου είναι πηγή ζωής και αφθαρσίας!

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον προεστώτα της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και για γενικότερα για το ανακαινιστικό και πνευματικό έργο που επιτελεί, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, τους ιεροψάλτες και διακονητές της Μονής, και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους “καλό καλοκαίρι”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων