13/03/2024 13/03/2024 Σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του ελαιώνα της Μονής του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, ομάδα περίπου 20 κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο μετέβησαν για εργασίες στον ελαιώνα την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024. Συγκεκριμένα προέβησαν σε καθαρισμό...
13 Μαρτίου, 2024 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 17:35

Εργασίες στον πυρόπληκτο ελαιώνα της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στο Στείρι

Διαδώστε:
Εργασίες στον πυρόπληκτο ελαιώνα της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά στο Στείρι

Σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του ελαιώνα της Μονής του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, ομάδα περίπου 20 κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο μετέβησαν για εργασίες στον ελαιώνα την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα προέβησαν σε καθαρισμό και κλαδοκοπές καμένων ελαιοδέντρων σε μια προσπάθεια να «αναστηθεί» ο ελαιώνας.

Ο παραδοσιακός ελαιώνας της Μονής με την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου δεν είναι μόνο ένα έσοδο για τις ανάγκες του Μοναστηριού, αλλά συμβάλλει και στο κοινωνικό-φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Μητροπόλεως και για τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές κληρικούς και λαϊκούς για τη συνεισφορά τους τονίζοντας πόσο σημαντική είναι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων