07/11/2019 07/11/2019 Χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Μονής, Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, τελέστηκε, κατά την εσπέραν της 7ης Νοεμβρίου 2019, ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”                       Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα βρέθηκε στο...
07 Νοεμβρίου, 2019 - 21:42
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2019 - 22:50

Εσπερινός των Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη

Διαδώστε:
Εσπερινός των Ταξιαρχών στην Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη

Χοροστατούντος του Καθηγουμένου της Μονής, Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, τελέστηκε, κατά την εσπέραν της 7ης Νοεμβρίου 2019, ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα βρέθηκε στο μοναστήρι της Αθήνας για να προσκυνήσει την εικόνα των Αγίων Αρχαγγέλων και να μετάσχει στην ακολουθία του Εσπερινού.

Στην ακολουθία συμμετείχαν αρκετοί ιερείς από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εγγεγραμμένοι μοναχοί της πρώτης Μονής της Χώρας.

Μετά την αρτοκλασία, τον θείο λόγο κήρυξε ο αδερφός της Μονής Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Χατζηαντωνίου, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, προϊστάμενος του ναού Αγίας Φιλοθέης Αττικής.

Στον λόγο του, ο π. Διονύσιος αναφέρθηκε συνοπτικά στην δογματική διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού για τους Αγγέλους και προέτρεψε τον κόσμο λέγοντας «ας ευφημήσουμε και εμείς εν άσμασι τις νοερές των Ασωμάτων τάξεις γιατί εκείνες αδιαλείπτως πρεσβεύουν στον Θεό για την σωτηρία μας και χαίρονται μαζί μας όταν μετανοούμε».

Ο Επίσκοπος Θαυμακού ευχαρίστησε τον π. Διονύσιο για τον ακαδημαϊκό λόγο και πρόσθεσε ευχόμενος σε όλους ότι «Οι άγγελοι είναι μέσα στη χαρά και μέσα στη δόξα και καλούμεθα να τους ακολουθήσουμε».

 

 

 

Λίγο πριν το τέλος, χειροθέτησε τον Αρχιμανδρίτη Συνέσιο Βικτωράτο, προϊστάμενο του παρεκκλησίου της Αρχιεπισκοπής, Αγία Τριάδα της οδού Φιλλελήνων σε Πνευματικό.

Τέλος, μίλησε με λόγια αγάπης για τον Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο, νέο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο οποίος έχει τα ονομαστήρια του, λέγοντας συγκεκριμένα για τα μεγάλα χαρίσματα που τον διακρίνουν ευχόμενος καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων