13/04/2021 13/04/2021 Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, Κυριακή Δ΄ Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί, καθώς και το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Μαγδαληνής και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής Πελαγίας. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο της...
13 Απριλίου, 2021 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2021 - 11:22

Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστής Ηγουμένης Μαγδαληνής

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστής Ηγουμένης Μαγδαληνής

Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, Κυριακή Δ΄ Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί, καθώς και το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Μαγδαληνής και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής Πελαγίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγέλιο της ημέρας και στον Άγιο Ιωάννη, συγγραφέα της Κλίμακος, που τιμά η Εκκλησία μας την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, καθώς και στη μακαριστή Γερόντισσα Μαγδαληνή και στη μακαριστή μοναχή Πελαγία.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου και μίλησε για τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος.

Επίσης, το Σάββατο 10 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη, όπου και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Καθηγουμένης Θεοφυλάκτης και στον τάφο της μακαριστής μοναχής Μακαρίας.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων