14/10/2019 14/10/2019 Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, με την συμμετοχή πολλών πιστών και πνευματικών του παιδιών από διάφορες περιοχές που κατέκλυσαν το καθολικό και τους χώρους του Ησυχαστηρίου. Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων...
14 Οκτωβρίου, 2019 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2019 - 16:08

Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Επισκ. Τανάγρας

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο μακαριστού Επισκ. Τανάγρας

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου, με την συμμετοχή πολλών πιστών και πνευματικών του παιδιών από διάφορες περιοχές που κατέκλυσαν το καθολικό και τους χώρους του Ησυχαστηρίου.

Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο λόγο του Θεού. Στη συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους δυο Αρχιερείς και αναφέρθηκε στο πρόσωπο και το έργο του μακαριστού π. Πολυκάρπου εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την προσφορά του στην Εκκλησία και στον τόπο, και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου. Στη συνέχεια στο αρχονταρίκι του Ιερού Ησυχαστηρίου εδόθη στους πιστούς μοναστηριακό κέρασμα, από την οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Παρασκευή μοναχή και τη συνοδεία της, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιερέως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων