29/05/2023 29/05/2023 Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, τελέστηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου, το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και στην συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβ. Αρχιερείς: Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής...
29 Μαΐου, 2023 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2023 - 10:07

Ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου

Διαδώστε:
Ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου στη Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, τελέστηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου, το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Μητροπολίτη Σασίμων κυρού Γενναδίου.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και στην συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Σεβ. Αρχιερείς: Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών που μίλησε για το μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Γεννάδιο, ο οποίος είχε διδάξει σε πανεπιστήμια κυρίως του εξωτερικού, του Κρήνης κ. Κυρίλλου, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου από τον Οικείο Ποιμενάρχη κ. Μακάριο.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σασίμων κυρός Γεννάδιος (κατά κόσμον Νικόλαος Λυμούρης) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουλίου 1951.

Σαν σήμερα, την 1 Ιουνίου 1997 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τιτουλάριος Μητροπολίτης Σασίμων και στις 3 Νοεμβρίου του 2007 προήχθη σε ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο.

Αποφοίτησε από το Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Αναγορεύθηκε διδάκτωρ (PhD) στην Αμερική και ήταν κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος των Πανεπιστημίων Στρασβούργου Γαλλίας – Τυβίγγης Γερμανίας.

Από το 1984-1992 διετέλεσε καθηγητής του Ορθοδόξου Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και από το 1990-1997 δίδαξε την Ορθόδοξο και Οικουμενική Θεολογία στο Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών “St. Bernardino” της Βενετίας του Ποντιφικού Πανεπιστημίου “Pontificio Ateneo Antonianum” της Ρώμης, Ιταλίας. Δίδαξε ως επισκέπτης Καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Ήταν επίσης μέλος διαφόρων Θεολογικών Εταιρειών στην Ευρώπη και αντιπροσώπευε το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε διάφορες αποστολές. Συνέγραψε πέραν των διακοσίων θεολογικών μελετών, άρθρων και πονημάτων σε διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά και εξέδωσε διάφορα βιβλία περί της Ορθοδόξου Θεολογίας και οικουμενικού περιεχομένου. Τιμήθηκε με εκκλησιαστικές και πολιτειακές διακρίσεις. Μιλούσε την Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ρωσική γλώσσα.

Τα τελευταία χρόνια ήταν Πατριαρχικός Επόπτης στην Περιφέρεια Ταταούλων και υπεύθυνος στην Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Εκοιμήθη την 1η Ιουνίου 2022 σε ηλικία 71 ετών. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή πραγματοποιληθηκαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών.

Διαβάστε επίσης: 

40ήμερο και Ετήσιο Μνημόσυνο των Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας κυρού Ιωακείμ και Σασίμων κυρού Γενναδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων