16/03/2024 04/04/2024 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Μοναχής Μελετίας (Μπλαζάκη) στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας την Πέμπτη της Τυρινής Εβδομάδος, 14 Μαρτίου 2024. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε, μετά την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου και την...
16 Μαρτίου, 2024 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 - 23:19

Ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μελετίας στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μελετίας στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Μοναχής Μελετίας (Μπλαζάκη) στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας την Πέμπτη της Τυρινής Εβδομάδος, 14 Μαρτίου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε, μετά την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου και την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο αρχηγός της ζωής και του θανάτου Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αναπαύει «εν χώρα ζώντων» και «εν σκηναίς δικαίων» τη μακαρία ψυχή της Μοναχής Μελετίας, η οποία μαζί με την αυταδέλφη της μακαριστή Θεοδοσία Μοναχή, ανηψιές του αοιδίμου Μεγάλου Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, υπήρξαν οι πρώτες μονάζουσες στη νεοσύστατη Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους συλλειτουργούντες Κληρικούς, μετέβη στον τάφο της Μοναχής Μελετίας, που ευρίσκεται στον αύλειο χώρο της Μονής, και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής της, και μνημόνευσε και τις μακαριστές Αδελφές της Μονής, Μοναχές που αναπαύονται στο κοιμητήριο, Θεοδοσία, Νεκταρία, Θέκλα, Φιλοθέη, Παρασκευή και Θεοπίστη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ι. Κ. Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, ο Αιδεσ/τος Ιερεύς Εμμανουήλ Προϊστάκης, Εφημέριος της Ενορίας Νέας Ανατολής Ιεράπετρας, ο Αιδεσ/τος Ιερεύς π. Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, και παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αιδεσ/τος Ιερεύς Κων/νος Κεντριστάκης, Εφημέριος της Μονής, ενώ έψαλλε ο κ. Ιωάννης Αρώνης, Πρωτοψάλτης του Ι. Μ. Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» συνεπικουρούμενος από τον ιεροψάλτη της Μονής κ. Εμμανουήλ Κοθρή.

Ακολούθησε η διανομή του αντιδώρου από τον Σεβασμιώτατο και στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές για όλο το εκκλησίασμα στο Αρχονταρίκι και στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου παρεκάθησαν οι παριστάμενοι συγγενείς και χωριανοί της μακαριστής Μοναχής Μελετίας, καθώς και οι παριστάμενοι προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων