31/12/2021 31/12/2021 Δέκα φωτογραφίες, εκ των οποίων οι τρεις απεικονίζουν μοναστήρια της Ελλάδας, διακρίθηκαν στο εθνικό σκέλος του διαγωνισμού και πρόκειται να διεκδικήσουν βραβείο σε διεθνές επίπεδο. Το «Wiki Loves Monuments» είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia. Το 2010 οργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ολλανδία, και...
31 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2021 - 9:39

Φωτογραφίες 3 μοναστηριών διεκδικούν διεθνές βραβείο

Διαδώστε:
Φωτογραφίες 3 μοναστηριών διεκδικούν διεθνές βραβείο

Δέκα φωτογραφίες, εκ των οποίων οι τρεις απεικονίζουν μοναστήρια της Ελλάδας, διακρίθηκαν στο εθνικό σκέλος του διαγωνισμού και πρόκειται να διεκδικήσουν βραβείο σε διεθνές επίπεδο.

Το «Wiki Loves Monuments» είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia. Το 2010 οργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ολλανδία, και ακολούθησε η πανευρωπαϊκή διοργάνωση του 2011. Το «Wiki Love Monuments 2012» διοργανώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2016 διοργανώνεται και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τα μοναστήρια που απεικονίζονται:

Η Μονή Ρουσσάνου

Φωτογραφία: Jolovema

Η Μονή Κορώνης

Φωτογραφία: Αλέξης Αλεξανδρής

Και η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής

Φωτογραφία: Αλέξης Αλεξανδρής

Μετά από την ολοκλήρωση του φετινού εθνικού διαγωνισμού, το Wikimedia Community User Group Greece και η κριτική επιτροπή του Wiki Loves Monuments 2021 για την Ελλάδα, ανακοίνωσαν τους 10 νικητές και φιναλίστ που προωθούνται στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού. Λόγω της πανδημίας η απονομή των εθνικών βραβείων θα γίνει στο επόμενο διάστημα, χωρίς δια ζώσης εκδήλωση, ενώ οι νικητές της διεθνούς φάσης του διαγωνισμού με τα αντίστοιχα βραβεία θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο.

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ιερά Μονή Κορώνης: «Το στέμμα των Αγράφων» (Ά Μέρος)

Ιερά Μονή Κορώνης: «Το στέμμα των Αγράφων» (Β’ Μέρος)

Η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής φωλιασμένη σε μία απόκρημνη πλαγιά των Αγράφων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων