19/10/2021 19/10/2021 Την ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης, Αρχιμανδρίτη γέροντος Ιωαννικίου, τέλεσε την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, πολλών κληρικών της οικείας Μητροπόλεως και προσκυνητών.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου χαρακτήρισε...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 13:54

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ενθρόνιση στη Μονή Προυσού

Διαδώστε:
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ενθρόνιση στη Μονή Προυσού

Την ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης, Αρχιμανδρίτη γέροντος Ιωαννικίου, τέλεσε την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, πολλών κληρικών της οικείας Μητροπόλεως και προσκυνητών. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου χαρακτήρισε ιστορικό το γεγονός για την τοπική εκκλησία. Στην ενθρόνιση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος έγινε Ηγούμενος στην Μονή, όπου εκάρη μοναχός το 1975 από τη συνοδεία του μακαριστού γέροντα Γρηγορίου Ζουμή, που στη συνέχεια μετέβη στη Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Κατόπιν βρέθηκε δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλο στο μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς, που κατέρρευσε από τον σεισμό το 1981.

Ο μακαριστός Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1982 και το ’83 πήγε στην Αμερική, όπου έμαθε την αγγλική γλώσσα και συνδέθηκε με αρκετούς ομογενείς. Το 1986 χειροτονήθηκε Αρχιμανδρίτης και στη συνέχεια έγινε Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς. Έπειτα, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, τον όρισε Αρχιερατικό Επίτροπο στον Αλμυρό.

Το 2009 μετέβη στη Λάρισα όπου ανέλαβε την οικοδόμηση της νέας Ενορίας της Αγίας Σοφίας επί 11 χρόνια. Το 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ζήτησε επίσημα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο τη μετακίνηση του στη Ιερά Μονή της Μετανοίας του, την Παναγιά Προυσιώτισσα και ο ίδιος, αφού έμαθε τα χαρμόσυνα νέα, δήλωσε: «Ήρθα στο σπίτι μου για να υπηρετήσω της Χάρη της και τον λαό του Θεού».

Η Κυρά της Ρούμελης, η Παναγία η Προυσιώτισσα, να σκεπάζει τον Γέροντα Ιωαννίκιο, να τον φωτίζει και να τον ενδυναμώνει στην διακονία του λαού του Θεού.

Ήδη, ο Γέροντας διακονεί την Παναγία από τον περσινό Σεπτέμβριο.

Φωτογραφία: π. Ευστάθιος Τριβυζάς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων