02/06/2023 02/06/2023 Η ιερά μνήμη του Αγίου Νικηφόρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως εόρταστηκε στην Ιερά Μονή Βλατάδων σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστηριά του ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων. Τον Θεοφιλέστατο παλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ιερείς και διάκονοι της Μονής...
02 Ιουνίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2023 - 21:45

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η μνήμη του Αγίου Νικηφόρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμορίου

Διαδώστε:
Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η μνήμη του Αγίου Νικηφόρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμορίου

Η ιερά μνήμη του Αγίου Νικηφόρου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως εόρταστηκε στην Ιερά Μονή Βλατάδων σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστηριά του ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων.

Τον Θεοφιλέστατο παλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ιερείς και διάκονοι της Μονής και της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Ο Καθηγούμενος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και κατά την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του επί δεκαετίας διακόνου της Μονής π.Παντελεήμων Τσαβλίδη.

Ακούστε στο ηχητικό της ομιλία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου στον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο:

Παρευρέθηκαν στην Ιερά Μονή συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες, Βρυούλων Παντελεήμων, Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος καθώς και Οφικκίαλοι του Οικουμενικού Θρόνου, Καθηγητές, και ευσεβείς πιστοί οι οποίοι ευχήθηκαν στον άγιο Καθηγούμενο για την σημερινή εορτή.
Ακολούθησε στη συνέχεια μοναστηριακό κέρασμα σε όλους.

Δείτε το φωτορεπορτάζ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων