07/04/2022 07/04/2022 Δέκα χρόνια πέρασαν από εκείνο το Σάββατο του Λαζάρου, 7/4/2012, κατά το οποίο, μετά τη Θεία Λειτουργία και αφού τελέσθηκε το εννιάμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Κυρίλλου, η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ συνήλθε, και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου, για να εκλέξει τον νέο Καθηγούμενο της Μονής. Η Αδελφότητα...
07 Απριλίου, 2022 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2022 - 18:47

Γέρων Γαβριήλ: Δέκα χρόνια ηγουμενίας στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ

Διαδώστε:
Γέρων Γαβριήλ: Δέκα χρόνια ηγουμενίας στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ

Δέκα χρόνια πέρασαν από εκείνο το Σάββατο του Λαζάρου, 7/4/2012, κατά το οποίο, μετά τη Θεία Λειτουργία και αφού τελέσθηκε το εννιάμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Κυρίλλου, η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ συνήλθε, και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου, για να εκλέξει τον νέο Καθηγούμενο της Μονής.

Η Αδελφότητα με αγάπη, ομόνοια και ευταξία εξέλεξε ως νέο Καθηγούμενο τον Ιερομόναχο Γαβριήλ και Ηγουμενοσυμβούλους τους πατέρες Νικόδημο και Άνθιμο.
Έκτοτε, ο Γέρων Γαβριήλ, κατά την πορεία των δέκα χρόνων, ως ικανός οιακοστρόφος, εργάζεται ταπεινά, αθόρυβα και συστηματικά, μη φειδόμενος χρόνου και κόπου, με πλήρη αυταπάρνηση, με απεριόριστη την συγχώρεση και την ανεξικακία, στη διακονία του πιστού λαού, είτε αναπαύοντας τις εκατοντάδες ψυχές που προστρέχουν σε εκείνον με το πετραχήλι του αλλά και με την θερμή προσευχή του είτε εμπνέοντας με το παράδειγμα της βιοτής του.

Επιπλέον, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλοι οι Πατέρες της Μονής να τηρούν πιστά όσα παρέλαβαν και να βαδίζουν στα ίχνη των αγίων προκατόχων τους, για να συνεχισθεί απρόσκοπτα, η προς την Άνω Ιερουσαλήμ σωστική πορεία της ιστορικής αυτής Μονής.

Με πληροφορίες από Σοφία Καλογήρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων