11/02/2022 11/02/2022 Η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, ανάρτησε την διαδικτυακή ομιλία του Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη με θέμα “Η κρίση του 70άρη”, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “ Η κρίση του 70άρη είναι και η τελευταία κρίση που περνά ο άνθρωπος, όπου και αυτή η κρίση θα εξαρτηθεί κατά...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2022 - 22:01

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: ”Η κρίση του 70άρη″

Διαδώστε:
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: ”Η κρίση του 70άρη″

Η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, ανάρτησε την διαδικτυακή ομιλία του Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη με θέμα “Η κρίση του 70άρη”, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “ Η κρίση του 70άρη είναι και η τελευταία κρίση που περνά ο άνθρωπος, όπου και αυτή η κρίση θα εξαρτηθεί κατά πόσο έχει τον Θεό μέσα του”.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από την ομιλία του γέροντα:

Η Αγία Γραφή μας λέει ότι τα έτη του ανθρώπου είναι περίπου 70. Διαβάζουμε στον 89ο ψαλμό: «αι ημέραι των ετών ημών εν αυτοίς εβδομήκοντα έτη, εάν δε εν δυναστείαις, ογδοήκοντα έτη, και το πλείον αυτών κόπος και πόνος· ότι επήλθε πραότης εφ’ ημάς, και παιδευθησόμεθα». Δηλαδή: «Όλες οι ημέρες των ετών της ζωής μας ανέρχονται περίπου εις εβδομήκοντα έτη. Εάν δε κανείς έχει ισχυρά κράση μπορεί να φθάσει εις τα ογδοήκοντα έτη. Τα πέραν τούτων είναι κόπος και ταλαιπωρία. Διότι λόγω του γήρατος επέρχεται σιγά σιγά η κατάπτωση των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και ταλαιπωρούμεθα».

Ο άνθρωπος που φτάνει πλέον σε αυτή την ηλικία, γυρίζει το βλέμμα και τη σκέψη του προς τα πίσω να δει όλα αυτά τα χρόνια το τι έκανε, τι δημιούργησε και τι πρόσφερε στην επίγεια ζωή του, είτε για τον εαυτό του είτε για τους ανθρώπους γύρω του. Ανάλογα βέβαια με το τι έπραξε στη ζωή του, είτε θα μελαγχολήσει είτε θα είναι χαρούμενος. Η κρίση του 70άρη είναι και η τελευταία κρίση που περνά ο άνθρωπος, όπου και αυτή η κρίση θα εξαρτηθεί κατά πόσο έχει τον Θεό μέσα του. Αν είναι κοντά στον Θεό, τότε θα μπορέσει να αξιωθεί αυτό που ψέλνουμε και δεόμαστε στη Θεία Λειτουργία:

«Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και καλήν απολογίαν, την επί του φοβερού βήματος του Χριστού, αιτησώμεθα». Δηλαδή: «Ας ζητήσουμε από τον Κύριο τα τέλη της ζωής μας να είναι χριστιανά χωρίς πόνο, χωρίς ντροπή και ειρηνικά, και να έχωμε καλή απολογία μπροστά στο φοβερό βήμα του Χριστού».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων