22/01/2022 22/01/2022 Η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, ανάρτησε την διαδικτυακή ομιλία του Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη με θέμα “Κυριακή του τυφλού: Γιατί δεν γίνονται πάντα θαύματα;”, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “τα αδύνατα για τους ανθρώπους, είναι κατορθωτά και δυνατά στον Θεό (Κατά Λουκάν 18,27). Θαύματα γίνονται καθημερινά αλλά...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 20:07

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: “Κυριακή του τυφλού: Γιατί δεν γίνονται πάντα θαύματα”

Διαδώστε:
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: “Κυριακή του τυφλού: Γιατί δεν γίνονται πάντα θαύματα”

Η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, ανάρτησε την διαδικτυακή ομιλία του Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη με θέμα “Κυριακή του τυφλού: Γιατί δεν γίνονται πάντα θαύματα;”, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “τα αδύνατα για τους ανθρώπους, είναι κατορθωτά και δυνατά στον Θεό (Κατά Λουκάν 18,27). Θαύματα γίνονται καθημερινά αλλά δεν τα βλέπουμε και δεν τα δίνουμε”.

όπως αναφέρει στην ομιλία του ο Γέροντας, “το θαύμα δεν έχει σχέση με το αν κάποιος είναι Ορθόδοξος ή όχι, αλλά με το αν αυτός που προσεύχεται, έχει την πίστη και την ταπείνωση, γι’ αυτό που ζητάει. Ο Θεός δεν θα κάνει το θαύμα αν δεν συνεργήσει και ο άνθρωπος. Ο Θεός δεν παραβιάζει την ελευθερία του ανθρώπου”.

“Όταν ένα παιδί έχει μπλέξει με τα ναρκωτικά ή είναι έτοιμο να χωρίσει, τότε βλέπουμε τους γονείς να παρακαλούν τον Θεό να τον βοηθήσει. Όμως αν ο ίδιος δεν το θέλει, αν ο ίδιος δεν θέλει την επέμβαση του Θεού, τότε ο Θεός δεν θα παραβιάσει το θέλω του. Ο Θεός ακούει τις προσευχές και της μάνας και του πατέρα. Ακούει τους πάντες. Όμως παρόλο που τις ακούει δεν κάνει το θαύμα, διότι δεν παραβιάζει την προσωπική ελευθερία του ανθρώπου. Ακριβώς όπως έγινε και με τη περίπτωση του τυφλού στην Ιεριχώ. Περίμενε τη συγκατάθεσή του, να ζητήσει ο ίδιος την βοήθεια από το Θεό”, επεσήμανε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων