05/02/2022 05/02/2022 Η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, ανάρτησε την διαδικτυακή ομιλία του Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη με θέμα “Τσουνάμι κατά της Ορθοδοξίας”, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι σιγά σιγά απομακρυνόμαστε ολοένα από τον Θεό, με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια καθημερινή σαπίλα, ανηθικότητα, εγκληματικές πράξεις, παρανομίες, ψέμα, νεοειδωλατρεία, αθεϊσμό κ.α....
05 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2022 - 18:58

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: “Τσουνάμι κατά της Ορθοδοξίας”

Διαδώστε:
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: “Τσουνάμι κατά της Ορθοδοξίας”

Η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, ανάρτησε την διαδικτυακή ομιλία του Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη με θέμα “Τσουνάμι κατά της Ορθοδοξίας”, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι σιγά σιγά απομακρυνόμαστε ολοένα από τον Θεό, με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια καθημερινή σαπίλα, ανηθικότητα, εγκληματικές πράξεις, παρανομίες, ψέμα, νεοειδωλατρεία, αθεϊσμό κ.α.

” Κάποτε εμείς οι Έλληνες ήμασταν λαός που μελετούσαμε την Αγία Γραφή, είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Θεό και γι’ αυτό πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή ήταν ο Θεός. Δεν είναι τυχαίο που σε δύσκολες στιγμές που βρέθηκε η πατρίδα μας, όλοι όσοι αγωνίστηκαν για να την σώσουν, πρώτα πολεμούσαν τον ή τους εχθρούς υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ της πατρίδος”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Σιγά σιγά απομακρυνόμαστε ολοένα από τον Θεό, δεν διαβάζουμε Αγία Γραφή, δεν διαβάζουμε συναξαριστή για να μαθαίνουμε τη ζωή των Αγίων μας, δεν εκκλησιαζόμαστε, δεν εξομολογούμαστε, με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια καθημερινή σαπίλα, ανηθικότητα, εγκληματικές πράξεις, παρανομίες, ψέμα, νεοειδωλατρεία, αθεϊσμό κ.α”, υπογραμμίζει.

“Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης το γράφει ξεκάθαρα στην Αποκάλυψη για όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα. Διαβάζουμε στο 12ο κεφάλαιο της Αποκαλύψεως ότι ο διάβολος προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστρέψει την Εκκλησία και τα παιδιά της. Στις ημέρες μας ο διάβολος, πολεμά την πίστη των νέων και των μεγάλων με χίλιους δυο τρόπους, αιρέσεις, προτεσταντισμό, παπισμό, ανατολίτικες θεωρίες, φιλοσοφικές θεωρίες, με αποτέλεσμα ο καθένας που δεν διαβάζει Αγία Γραφή, δηλαδή Παλαιά και Καινή Διαθήκη, δεν διαβάζει συναξαριστή, εύκολα με όλες τις αυτές θεωρίες μπορεί να παρασυρθεί γιατί δεν ξέρει ποια είναι η αλήθεια”, επισημαίνει και προσθέτει: “Στο Ευαγγέλιο της Κυριακής της Χαναναίας βλέπουμε την γυναίκα Χαναναία που είναι ειδωλολάτρισσα, να ζητά την βοήθεια από τον Ιησού Χριστό. Πιστεύει στον Ιησού Χριστό, διότι έχει ακούσει πολλά θαύματα που έχει κάνει. Ο Χριστός της λέει ότι έχει μεγάλη πίστη και η πίστη αυτή είναι που θα σώσει την κόρη της. Όσοι προστρέχουν κοντά στον Θεό, η πίστη τους, τους σώζει. Όσοι απομακρύνονται ολοένα και χάνονται μέσα στις παγίδες της καθημερινής ζωής του διαβόλου”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων