30/09/2020 30/09/2020 Στο έλεος του Θεού αφέθηκαν οι μοναχοί στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Έρημο της Ιορδανίας μετά και από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κλίμα που επικρατεί μετέφερε με παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Κύπρου, «Μέρα Μεσημέρι», ο Γέροντας Χρυσόστομος. «Από την αρχή της πανδημίας, τέλος Φεβρουαρίου και μετά, δεν έρχεται...
30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2020 - 17:52

Ο Γέροντας Χρυσόστομος μίλησε για την πανδημία και τα δεινά

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Χρυσόστομος μίλησε για την πανδημία και τα δεινά

Στο έλεος του Θεού αφέθηκαν οι μοναχοί στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου στην Έρημο της Ιορδανίας μετά και από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κλίμα που επικρατεί μετέφερε με παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Κύπρου, «Μέρα Μεσημέρι», ο Γέροντας Χρυσόστομος.

«Από την αρχή της πανδημίας, τέλος Φεβρουαρίου και μετά, δεν έρχεται κόσμος και δυστυχώς εδώ στο Ισραήλ δεν έλαβαν τόσο σοβαρά αυτήν την αρρώστια και τώρα υπάρχει μεγάλη έξαρση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας.

Στη συνέχεια εξέφρασε τον φόβο του για την κατάσταση που επικρατεί ενώ έκανε λόγο για περιστατικά εντός του Πατριαρχείου εκ των οποίων ορισμένα οδηγήθηκαν και στα νοσοκομεία της χώρας.

«Εγώ φοβάμαι και προφυλάσσομαι, απαγορεύεται και η κυκλοφορία στο Ισραήλ» πρόσθεσε ο Γέροντας ενώ εξήγησε παράλληλα ότι στο μοναστήρι έμειναν μόλις επτά άτομα από τα 25 που ήταν προηγουμένως.

Έπειτα ανέφερε ότι γενικότερα παρατηρείται έξαρση του ιού για αυτό και κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τις οδηγίες των επιστημόνων καθώς επίσης και τους νόμους.

Κληθείς να σχολιάσει πόσο καιρό θα διαρκέσει η πανδημία ο Γέροντας σημείωσε ότι «εγώ δεν είμαι επιστήμονας, ένα αγράμματο πλάσμα είμαι αλλά βλέπω ότι ο κόσμος δεν υπάκουει, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και γίνεται έξαρση και θα το έχουμε για πολύ καιρό. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Τέλος ερωτώμενος κατά πόσο διαθέτουν στο μοναστήρι τα απαραίτητα για την επιβίωση τους ανέφερε ότι με τη βοήθεια του Θεού τα βολεύουν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων