22/01/2022 22/01/2022 Εορτή του Αγίου Τιμοθέου σήμερα και εορτάζει η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλυβιανής Γερόντισσα Τιμοθέη, ένας άνθρωπος, δυναμικός, αγαπητός, δημιουργικός, οργανωτικός, που εμπνέει σεβασμό και εκτίμηση. Η γερόντισσα Τιμοθέη (κατά κόσμο Ιοκάστη Γερακάκη) γεννήθηκε το 1936 στα Χανιά. Εκεί τέλειωσε το Γυμνάσιο και αμέσως μετά αφιερώθηκε στο Θεό. Ήταν από τις πρώτες μοναχές που στελέχωσαν...
22 Ιανουαρίου, 2022 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2022 - 17:06

Γερόντισσα Τιμοθέη πολύχρονη και στερεωμένη

Διαδώστε:
Γερόντισσα Τιμοθέη πολύχρονη και στερεωμένη

Εορτή του Αγίου Τιμοθέου σήμερα και εορτάζει η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλυβιανής Γερόντισσα Τιμοθέη, ένας άνθρωπος, δυναμικός, αγαπητός, δημιουργικός, οργανωτικός, που εμπνέει σεβασμό και εκτίμηση.

Η γερόντισσα Τιμοθέη (κατά κόσμο Ιοκάστη Γερακάκη) γεννήθηκε το 1936 στα Χανιά. Εκεί τέλειωσε το Γυμνάσιο και αμέσως μετά αφιερώθηκε στο Θεό.

Ήταν από τις πρώτες μοναχές που στελέχωσαν την Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής στο ξεκίνημα της.

Ο τότε Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας και Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κυρός Τιμόθεος, βλέποντας τα διοικητικά της χαρίσματα την έστειλε στην Αθήνα (δόκιμη τότε), όπου και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Οικιακής Οικονομίας.

Μετά την περάτωση των σπουδών της επέστρεψε στο μοναστήρι, όπου και αφιερώθηκε στη διοίκηση των Διακονημάτων της και κυρίως της Οικοκυρικής Σχολής της οποίας υπήρξε η ψυχή.

Βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής από τον Ιούνιο του 2004.

 

Πηγή φωτογραφίας: e-mesara.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων