08/09/2021 08/09/2021 Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τα Γενέθλια της Θεοτόκου, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, όπου χθες το απόγευμα, Τρίτης, 7ης Σεπτεμβρίου, παραμονή της θεομητορικής εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός. Στη μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας, το διάστημα που δεν υπήρχε μοναστική αδελφότητα και οργανωμένη κοινοβιακή ζωή, ασκήτεψε και αγίασε η γερόντισσα Σοφία, η επονομαζόμενη...
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 11:06

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας στην Κλεισούρα

Διαδώστε:
Γιορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας στην Κλεισούρα

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τα Γενέθλια της Θεοτόκου, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, όπου χθες το απόγευμα, Τρίτης, 7ης Σεπτεμβρίου, παραμονή της θεομητορικής εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός.

Στη μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας, το διάστημα που δεν υπήρχε μοναστική αδελφότητα και οργανωμένη κοινοβιακή ζωή, ασκήτεψε και αγίασε η γερόντισσα Σοφία, η επονομαζόμενη «αηδών της Κλεισούρας». Η ασκήτρια της Κλεισούρας καταγόταν από τον Πόντο και κατετάγη στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 4 Οκτωβρίου 2011. Τα ιερά λείψανα της οσίας Σοφίας φυλάσσονται στη μονή.

Φωτογραφίες: Σωτήρης και Αφροδίτη Σμιξιώτη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων