13/02/2021 13/02/2021 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2021 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης στην Κέρκυρα Αρχιμ. Ευθυμίου Δούη. Στην ακολουθία προεξήρχαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, πνευματικό τέκνο του αειμνήστου καθηγουμένου. Ο...
13 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2021 - 17:15

H εξόδιος του Ηγουμένου της Παλαιοκαστρίτσας π. Ευθυμίου Δούη

Διαδώστε:
H εξόδιος του Ηγουμένου της Παλαιοκαστρίτσας π. Ευθυμίου Δούη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου 2021 η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης στην Κέρκυρα Αρχιμ. Ευθυμίου Δούη.

Στην ακολουθία προεξήρχαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, πνευματικό τέκνο του αειμνήστου καθηγουμένου.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο π. Ευθύμιος υπήρξε πρωτίστως πνευματικός πατέρας, έδωσε πολλές συμμαρτυρίες σε κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας, τους οποίους και ευεργέτησε. «Ο ίδιος δεν υπολόγισε το ίδιον θέλημα και το προσωπικό συμφέρον. Υπήρξε ελεήμων πατέρας και έδιδε αφειδώς σε όλους όσους είχαν ανάγκη. Κυρίως όμως οικοδόμησε πνευματικά τους ανθρώπους. Πόνεσε στην ζωή του πνευματικά. Δέχθηκε τον πόλεμο, την συκοφαντία, την κακία, αλλά άντεξε διότι ήταν υπό την σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, της προστάτιδος της ιεράς μονής. Φρόντισε και για τα υπόλοιπα μοναστήρια της τοπικής Εκκλησίας, τα οποία στερέωσε και ανοικοδόμησε. Ήταν φιλόκαλος και αγάπησε την διακονία του Θεού και του ανθρώπου», είπε ο Σεβασμιώτατος στον επικήδειό του.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ακόμη ότι συνεργάστηκε με τον μακαριστό καθηγούμενο επί 19 έτη άψογα και αισθάνεται ευγνώμων για την προσφορά του π. Ευθυμίου. «Εκείνος τώρα πορεύεται προς την ποθεινή πατρίδα και συνεχίζει την λειτουργία στο επουράνιο θυσιαστήριο. Όσοι παραμένουμε στον κόσμο αυτό προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του και για την ανάδειξη νέου καθηγουμένου που θα συνεχίσει το έργο του μακαριστού γέροντος».

Πριν την εξόδιο ακολουθία τελέστηκε το πρωί θεία λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο.

Ψηφίσματα για την εκδημία του μακαριστού γέροντος εξέδωσαν η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος και όλοι οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία ανεγνώσθησαν στο πέρα της εξοδίου ακολουθίας και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων