07/04/2021 07/04/2021 «Όταν δει την μετάνοια του λαού του, ο Θεός θα άρει αυτόν τον Σταυρό της πανδημίας» είπε στο κήρυγμά του στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (4/4/2021), ο Γέροντας Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια. Ο Γέροντας στη σύντομη ομιλία του μίλησε για τον σταυρό που κουβαλάει ο καθένας μας,...
07 Απριλίου, 2021 - 19:32

«Η αγάπη του Θεού θα άρει τον Σταυρό της πανδημίας»

Διαδώστε:
«Η αγάπη του Θεού θα άρει τον Σταυρό της πανδημίας»

«Όταν δει την μετάνοια του λαού του, ο Θεός θα άρει αυτόν τον Σταυρό της πανδημίας» είπε στο κήρυγμά του στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (4/4/2021), ο Γέροντας Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια.

Ο Γέροντας στη σύντομη ομιλία του μίλησε για τον σταυρό που κουβαλάει ο καθένας μας, αλλά και τον σταυρό, που καλούμαστε να κουβαλήσουμε όλοι μαζί (αυτόν της πανδημίας), εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτός θα παύσει να υπάρχει όταν ο Θεός δει τη μετάνοιά μας.

Διαβάστε τι είπε:

«Η Χάρις του Παναγάθου Θεού να μας βοηθήσει, κάτω από την Κραταιά Σκέπη του Τιμίου Σταυρού, να σηκώσει ο καθένας τον προσωπικό του Σταυρό.
Τον ζύγισε πολύ καλά, λέγει, ο Θεός με την Απόλυτη Δικαιοσύνη Του, πριν δώσει στον καθένα μας το Σταυρό του.
Εμείς μερικές φορές νομίζουμε ότι είναι ο μεγαλύτερος Σταυρός που σηκώνουμε, αλλά, αν επιτρέψει ο Θεός, θα δούμε ότι συνάνθρωποί μας κουβαλάνε- γιατί έτσι ο Θεός επέτρεψε- πολύ μεγαλύτερο Σταυρό…

Αναλογίζεται κανείς την κακία των ανθρώπων εκείνης της εποχής, τεσσεράμισι μέτρα ύψος ο Σταυρός του Κυρίου και δυόμισι, περίπου, μέτρα πλάτος, Του φορτώσανε… στον Κύριό μας, σ’ Αυτόν που ευεργετούσε και ιάτο και θεράπευε σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής Του, αλλά και σ’ Αυτόν, ο οποίος είναι ο Σωτήρας του Κόσμου…

Μακριά απ’ τον Θεό ο άνθρωπος γίνεται ή δαιμονιώδης ή κτηνώδης ή και τα δύο.

Ας μας σκεπάσει η Χάρις του Θεού, εκτός απ’ τον προσωπικό Σταυρό, αντιμετωπίζουμε και έναν γενικό Σταυρό, αυτής της πανδημίας, την οποίαν η Αγάπη του Θεού επιτρέπει.
Μπορεί να το κατεργάζεται ο καθένας με δικό του σκοπό, αλλά το επιτρέπει η Αγάπη του Θεού.
Θα παύσει αυτό, θα άρει αυτόν τον Σταυρόν, όταν δει τη μετάνοια του λαού Του.
Γιατί πολλές φορές με τα χείλη μας Τον λατρεύομε, Τον υμνούμε αλλά πόρρω απέχει η καρδία ημών.
Μόνο με τα χείλη μας. Η καρδιά μας και ο νους μας τρέχει αλλού…

Ας μας χαρίσει, γιατί δώρο είναι και μετάνοια, ο Κύριος μας, με τις πρεσβείες του Αγίου μας Δαυίδ, του Αγίου Ιακώβου, τις ευχές του αγίου Γέροντος Κυρίλλου, τις πρεσβείες όλων των Αγίων, εξαιρέτως της Κυρίας Θεοτόκου, να χαρίσει μέσα στην καρδιά μας τη μετάνοια, την καθαρότητα και στο νου μας φωτισμό, για να μπορούμε να παίρνουμε τις θεάρεστες αποφάσεις μας και να βαδίζουμε το δρόμο που η Αγάπη του Θεού θέλει.

Το ευχόμεθα εις όλους σας. Αμήν!

ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ
Γ’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ
Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ 4/4/2021

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων