20/07/2019 20/07/2019 Είναι ένα από τα ιστορικότερα Μοναστήρια της Ελλάδας, ενώ την αποκαλούν και η “Αγία Λαύρα της Ρούμελης”. Ο λόγος για την Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου που ιδρύθηκε το έτος 1077, από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη και βρίσκεται επάνω σ’ ένα μικρό λόφο και γύρω από ένα απέραντο δάσος. Το χαρακτηριστικό...
20 Ιουλίου, 2019 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 10:07

Η “Αγία Λαύρα της Ρούμελης” εκπέμπει sos

Διαδώστε:
Η “Αγία Λαύρα της Ρούμελης” εκπέμπει sos

Είναι ένα από τα ιστορικότερα Μοναστήρια της Ελλάδας, ενώ την αποκαλούν και η “Αγία Λαύρα της Ρούμελης”. Ο λόγος για την Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου που ιδρύθηκε το έτος 1077, από τον Όσιο Αρσένιο τον Βαρνακοβίτη και βρίσκεται επάνω σ’ ένα μικρό λόφο και γύρω από ένα απέραντο δάσος.

Το χαρακτηριστικό της όνομα «Βαρνάκοβα» πιθανώς προέρχεται από παλαιότερο σλαβικό τοπωνύμιο ή κατά μια άλλη εκδοχή  η εικόνα τής Παναγίας έχει έλθει από την πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας,
Το 2017 μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη μονή, πολλά κτήρια του Μοναστηριού υπέστησαν μεγάλη καταστροφή, μαζί και το ιστορικό αρχείο τής Μονής.
Σήμερα γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης του ιστορικού μοναστηριού.
Όποιος θέλει να βηθήσει για την αποκατάσταση μπορεί να επικοινωνήσει με την Ιερά Μονή στο τηλ. 6946 248 615.

Βίντεο: Στυλιανός Αθανασίου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων