05/03/2024 05/03/2024 Ιερές Μονές της Αγιοτόκου Κύπρου επισκέπτεται η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Μετά την πολυήμερη παραμονή της σε αρκετές Ιεράς Μητροπόλεις, όπου χιλιάδες λαού προσκύνηση την Αγία Ζώνη, τα πνευματικά προπύργια της Μεγαλονήσου έχουν την ευλογία να υποδέχονται το Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας...
05 Μαρτίου, 2024 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 20:06

Η Αγία Ζώνη στην Ιερά Μονή Μαχαιρά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Αγία Ζώνη στην Ιερά Μονή Μαχαιρά (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ιερές Μονές της Αγιοτόκου Κύπρου επισκέπτεται η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Μετά την πολυήμερη παραμονή της σε αρκετές Ιεράς Μητροπόλεις, όπου χιλιάδες λαού προσκύνηση την Αγία Ζώνη, τα πνευματικά προπύργια της Μεγαλονήσου έχουν την ευλογία να υποδέχονται το Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μονή Μαχαιρά το οποίο είναι άβατο για τις γυναίκες.

Κύπρος, Αποστολή: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Την Αγία Ζώνη κόμισε στην Ιερά Μόνη ο Γέροντας Εφραίμ με τη συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Μονής από τον Ηγούμενο της Μονής, Επίσκοπο Λήδρας κ. Επιφάνιο και την περί αυτόν αδελφότητα.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς το Καθολικό της Μονής όπου τελέστηκε δέηση και εν συνεχεία ιερά αγρυπνία την οποία τέλεσε ο Γέροντας Εφραίμ.

Νωρίτερα πριν φτάσει στην Ιερά Μόνη, ο Γέροντας Εφραίμ και η συνοδεία του, έκαναν μια ακόμη δέηση στο χωριό Μοσφιλωτή, όπου εκεί κατασκευάζεται το μνημείο πεσόντων της Περιστερωνοπηγής .

Κύπρος, Αποστολή: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Ο Γέροντας Εφραίμ έτυχε θερμής υποδοχής από τον Κοινοτάρχη και τους κατοίκους της περιοχής στους οποίους ευχήθηκε η Αγία Ζώνη της Παναγίας μας να τους δίνει δύναμη και υγεία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων