22/12/2023 22/12/2023 Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις στους τιμώμενους της Ακαδημίας.  Μεταξύ των τιμωμένων ήταν και η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πετράκη. Συγκεκριμένα, Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, έλαβε η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, συνεκτιμώντας την κοινωνική και εθνική προσφορά της,...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 12:36

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ιερά Μονή Πετράκη για την προσφορά της (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την Ιερά Μονή Πετράκη για την προσφορά της (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις στους τιμώμενους της Ακαδημίας. 

Μεταξύ των τιμωμένων ήταν και η Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πετράκη. Συγκεκριμένα, Βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, έλαβε η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, συνεκτιμώντας την κοινωνική και εθνική προσφορά της, τη μεγάλη αρχαιολογική και καλλιτεχνική αξία του τοιχογραφημένου καθολικού της, για το οποίο έχει εκδοθεί ειδικός επιβλητικός τόμος, και τη σημασία της ιστορικής της παρουσίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων