06/09/2021 06/09/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η ανάμνησις του εν Χώναις θαύματος του Μεγαλόχαρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην παλαίφατη Ιερά Μονή Αστερίου στον Υμηττό. Η Μονή είναι κτίσμα των αρχών του 10ου αιώνος και αποτελεί ένα κόσμημα βυζαντινής τέχνης και ένα καταφύγιο ψυχών στο βουνό που γειτνιάζει τόσο πολύ με την Αθήνα. Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό...
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 21:13

Η ανάμνησις του εν Χώναις θαύματος στη Μονή Αστερίου

Διαδώστε:
Η ανάμνησις του εν Χώναις θαύματος στη Μονή Αστερίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και εφέτος η ανάμνησις του εν Χώναις θαύματος του Μεγαλόχαρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην παλαίφατη Ιερά Μονή Αστερίου στον Υμηττό. Η Μονή είναι κτίσμα των αρχών του 10ου αιώνος και αποτελεί ένα κόσμημα βυζαντινής τέχνης και ένα καταφύγιο ψυχών στο βουνό που γειτνιάζει τόσο πολύ με την Αθήνα.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. κ. Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, αφού το μοναστήρι είναι μετόχιο της Κυριάρχου Μονής Πετράκη και έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Παρακλήτου Ωροπού πανοσιολογιώτατος Γέροντας Μωυσής, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ερυθρών πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος και πατέρες εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά.

Την κυριώνυμο ημέρα των Ιερών Ακολουθιών και της Ευχαριστιακής Σύναξης προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος, αδερφός του Ιερού Μετοχίου του Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά, ο οσιολογιώτατος ιερομόναχος Γεννάδιος Μανώλης, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος, αδερφός της Ιεράς Μονής Πεντέλης και οι Διακόνοι Σιλουανός και Λάζαρος.

Ο Μετοχιάρης της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε τόσο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού όσο και τους Πατέρες γιατί με την παρουσία τους λάμπρυναν την Πανήγυρη της Μονής και τους ευχήθηκε, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές και ιεροψάλτες, ο αρχισατράπης των Άνω Δυνάμεων Άρχων Μιχαήλ να τους σκεπάζει με τα φτερά του και να ανοίγει τον δρόμο τους με την πύρινη και δίστομο ρομφαία του. Ακολούθησε κέρασμα, Τράπεζα και Ύψωση της Κυρίας Θεοτόκου.

Το απόγευμα, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερίνος και το Κτητορικό Μνημόσυνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων