17/10/2020 17/10/2020 Τρεις φορές θα τελεστεί η Αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου μέσα στον Οκτώβριο στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε. Σύμφωνα με τον ηγούμενο της Μονής π. Παντελεήμων: «Όπως κάθε χρόνο, τις παρακάτω ημέρες θα τελεστεί η Αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ιερά Μονή μας: Κυριακή 18 Οκτωβρίου...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2020 - 18:22

Η αρχαιότερη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Παντελεήμονος στο Φόδελε

Διαδώστε:
Η αρχαιότερη Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Παντελεήμονος στο Φόδελε

Τρεις φορές θα τελεστεί η Αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου μέσα στον Οκτώβριο στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε. Σύμφωνα με τον ηγούμενο της Μονής π. Παντελεήμων:

«Όπως κάθε χρόνο, τις παρακάτω ημέρες θα τελεστεί η Αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ιερά Μονή μας:
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 7.15 το πρωί
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 7.30 το απόγευμα
Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 7.15 το πρωί»

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιάκωβου του Αδελφοθέου είναι μία από τις αρχαίες λειτουργίες, που τελούνταν στην Εκκλησία τους πρώτους αιώνες.

Προέρχεται από την περιοχή των Ιεροσολύμων και θεωρείται η αρχαιότερη σωζόμενη χριστιανική λειτουργία, που σταμάτησε σιγά σιγά να τελείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ., όταν και επικράτησε η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου σε όλη τη χριστιανική ανατολή, και αργότερα η θεία λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Σήμερα η λειτουργία αυτή συνήθως τελείται τιμητικά μια φορά το χρόνο, στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιακώβου, και προαιρετικά την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, όπου και πάλι η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου, χωρίς όμως να απαγορεύεται να τελεσθεί οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου.

Πληροφορίες και φωτογραφία: maleviziotis.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων