26/02/2024 26/02/2024 Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα του Σαββάτου της 24ης Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Πνευματικής Οικογένειας της Ενορίας Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου. Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου και Πνευματικού του, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρου Σουπουρτζή, κ. Δημητρίου Τζώρτζη,...
26 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2024 - 17:25

Η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Δαμασκηνού στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη

Διαδώστε:
Η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Δαμασκηνού στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη

Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα του Σαββάτου της 24ης Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Πνευματικής Οικογένειας της Ενορίας Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου και Πνευματικού του, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρου Σουπουρτζή, κ. Δημητρίου Τζώρτζη, θεολόγου – μεταπτυχιακού φοιτητή Θεολογίας ΕΚΠΑ, ο οποίος έλαβε το όνομα ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, εις τιμήν του χειροτονήσαντός τον Γέροντα Αθηναγόρα εις Πρεσβύτερον, πολιού Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Τη μοναχική κουρά τέλεσε ο Καθηγούμενος της Παλαιφάτου Ιεράς Μονής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος υπό των Ηγουμενοσυμβούλων Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Φιλουμένου Ρούμπη και Δωροθέου Κιούση, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αθηναγόρου Σουπουρτζή, του Διακόνου και αδελφών της Ιεράς Μονής.

Συμπροσευχήθησαν επίσης συγγενείς, αλλά και προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Ως Πνευματικός Πατέρας του νεοκαρέντος Μοναχού Δαμασκηνού, επεκαλέσθη ο Γέροντας Αθηναγόρας τη χάρη του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ευχόμενος η σκέπη του να ενισχύει τον καθημερινό αγώνα του Νέου Μοναχού, τον αγώνα της προσευχής, της υπακοής και της ταπεινώσεως, ώστε να εκπληρώνει θεαρέστως τη μοναχική του διακονία και δοξάζοντας τον Θεό να αγιάζεται!

Την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 25 Φεβρουαρίου 2024, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θαυμακού κ. Ιάκωβος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Δαμασκηνού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων