16/04/2020 16/04/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και λιγοστοί Ιερείς τέλεσαν την εξόδιο ακολουθία της Γερόντισσας Ευφημίας στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Η Γερόντισσα Ευφημία κοιμήθηκε σε ηλικία 88 ετών, το ξημέρωμα του Σαββάτου, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έπασχε νεφρική ανεπάρκεια ενώ είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό οι οποίες...
16 Απριλίου, 2020 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2020 - 15:36

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Ευφημίας

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Ευφημίας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και λιγοστοί Ιερείς τέλεσαν την εξόδιο ακολουθία της Γερόντισσας Ευφημίας στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου.

Η Γερόντισσα Ευφημία κοιμήθηκε σε ηλικία 88 ετών, το ξημέρωμα του Σαββάτου, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έπασχε νεφρική ανεπάρκεια ενώ είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό οι οποίες ήταν αρνητικές.

Πριν πέντε μήνες είχε κοιμηθεί και ο πνευματικός της Μονής Γέροντας Γρηγόριος. Τη Μονή αυτή συνήθιζε να επισκέπτεται ο Άγιος Παϊσιος, ο οποίος μάλιστα έλεγε διαρκώς ότι η λαϊκή με το όνομα Ελένη θα γινόταν μοναχή αλλά και Ηγουμένη.

Η Γερόντισσα καταγόταν από το Ροδολίβος Σερρών, μια κωμόπολη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έδρα του Δήμου Αμφίπολης. Ήταν γνωστή για το έργο της και την καλοσύνη της: «Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ήθελε να λυπήσει κανέναν» λένε όσοι την γνώρισαν από κοντά. «Δεν απογοήτευε κανέναν, ήταν πατριώτισσα και στενοχωριόταν για την Ελλάδα». Μάλιστα ο Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ έλεγε πάντα για την ίδια ότι ήταν ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος.

Φωτογραφίες Πρακτορείο Ορθοδοξία: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων