28/11/2023 29/11/2023 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, η Εξόδιος Ακολουθία και ο ενταφιασμός της Οσιοτάτης Μοναχής Φιλοθέης, Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης, ενώ προηγήθηκε Θεία Λειτουργία υπό του Αρχιμανδρίτου Παλλαδίου Ζαχαρούδη. Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Η ταφή της μακαριστής Γεροντίσσης...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2023 - 21:37

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γεροντίσσης Φιλοθέης στη Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία της Γεροντίσσης Φιλοθέης στη Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, η Εξόδιος Ακολουθία και ο ενταφιασμός της Οσιοτάτης Μοναχής Φιλοθέης, Γεροντίσσης της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης, ενώ προηγήθηκε Θεία Λειτουργία υπό του Αρχιμανδρίτου Παλλαδίου Ζαχαρούδη.

Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως. Η ταφή της μακαριστής Γεροντίσσης έγινε στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.

Τον επικήδειο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος με την χαρακτηριστική γλαφυρότητα του λόγου σκιαγράφησε την ζωή της μακαριστής, παρουσιάζοντας τις κυριώτερες από τις αρετές, που την κοσμούσαν, όπως της αγάπης, της ταπεινώσεως, της φιλαδελφείας, της ελεημοσύνης, της διακρίσεως, εξαίρων συνάμα το ειρηνικόν, το πράον αλλά και το φιλακόλουθον αυτής.

Την προσευχητική και παραμυθητική τους παρουσία έδωσαν, Κληρικοί, γυναικείες Μοναστικές Αδελφότητες μετά των Ηγουμενισσών και πλήθος πιστών προσκυνητών της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων