19/08/2021 19/08/2021 Την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 11 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της Μοναχής Χριστονύμφης, παρουσία του Ιερού Κλήρου της νήσου, της Ηγουμένης Κυπριανής και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής. Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη:...
19 Αυγούστου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 22:18

Η Εξόδιος Ακολουθία της Μοναχής Χριστονύμφης

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία της Μοναχής Χριστονύμφης

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 11 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Καλύμνου, στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία της Μοναχής Χριστονύμφης, παρουσία του Ιερού Κλήρου της νήσου, της Ηγουμένης Κυπριανής και της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη: “Η μοναχή Χριστονύμφη ήταν η τελευταία μοναχή που διηκόνησε τον Άγιο Σάββα και διεκρίνετο δια το ήρεμον του προσώπου της και του χαρακτήρος της, την προσήνειά της, την αγάπη και τον σεβασμό της στην Ηγουμένη και τας Μοναστρίες της, πάντοτε με το χαμόγελο που μαγνήτευε τον άνθρωπο. Αγαπούσε τα άνθη και τα πουλιά με τα οποία συνομιλούσε. Αγνή ψυχούλα, πραγματική μοναχή με ζήλο Θεού και αφοσίωση στον Άγιο Σάββα”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων