21/04/2023 22/04/2023 Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα των ημερών εόρτασε η Ιερά Κοινοβική Γυναικεία Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, την κυριώνυμο εορτή της, καθώς το Καθολικό της Ιεράς Μονής είναι αφιερωμένο στην Παναγία, Ζωοδόχο Πηγή.  Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στην δε πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου,...
21 Απριλίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2023 - 0:30

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος

Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα των ημερών εόρτασε η Ιερά Κοινοβική Γυναικεία Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, την κυριώνυμο εορτή της, καθώς το Καθολικό της Ιεράς Μονής είναι αφιερωμένο στην Παναγία, Ζωοδόχο Πηγή. 

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στην δε πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, Καθηγουμένου της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου.

Κατά τον Εσπερινό ομίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, ο οποίος ηγείτο ομάδας προσκυνητών, κατά δε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος.

Και οι δύο εκλεκτοί ομιλητές αναφέρθηκαν στο γεγονός της Αναστάσεως και το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. «Όλα στην Εκκλησία μυρίζουν την Ανάσταση.. εορτάζουμε την νίκη της ζωής και μπορούμε ως νικηφόροι και φωτοφόροι να πορευόμαστε στη ζωή. Όταν δεν υπάρχει ο ζωντανός Χριστός μέσα μας τα πάντα μυρίζουν θάνατο. … Αρκεί εμείς να κάνουμε το βήμα και να σταθούμε με την πλευρά του νικητού της ζωής, με την πλευρά της Παναγίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος.

«Ο άνθρωπος καλείται να εξέλθει από την κατάσταση της αμαρτίας που έχει φωλιάσει, δηλ. από τον θάνατο, για να μπεί στην καρδιά του, εκεί που μπήκαν οι Άγιοι μας. Εκεί θα συναντήσουμε την Βασιλεία του Θεού και θα βιώσουμε την χαρά της Ανάστασης. Η Παναγία είναι το κατ΄ εξοχήν πρόσωπο της Αναστάσεως», σημείωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς και εγκάρδιους, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, σημειώνοντας: «Στην ανεκλάλητη χαρά της παρουσίας του Αναστημένου Χριστού προστίθεται και η μεγάλη χαρά της εορτής της Παναγίας μας, ως ζωοδόχος Μάνα, η πηγή της ζωής. Δεν θα μπορούσε εξ΄ άλλου να απουσιάζει από την Διακαινήσιμο εβδομάδα, η οποία λογίζεται ως «ημέρα μία», όπου τα πάντα «πεπλήρωται φωτός», καθώς η Ζωή ανέστη εκ του τάφου», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, χαιρετίζοντας και τους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι το εόρτιο διήμερο μετείχαν της ιεράς πανηγύρεως, ευχόμενος εις την σεβαστή Γερόντισσα-Καθηγουμένη Μαρκέλλα Μοναχή και την συνοδεία της να παραμένουν «λαμπάδες καιόμενες και δεόμενες». Ακολούθησε πλούσια φιλοξενία, κατά την Μοναστηριακή τάξη.  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων