23/12/2023 11/03/2024 Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας, όπου μεταξύ άλλων ιερών λειψάνων φυλάσσεται το αριστερό χέρι της αγίας. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στο τέλος ευλόγησε...
23 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2024 - 12:55

Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στην Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στην Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Σητείας, όπου μεταξύ άλλων ιερών λειψάνων φυλάσσεται το αριστερό χέρι της αγίας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στο τέλος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους.

Μετά την Απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους ευφρόσυνα Χριστούγεννα με τη χάρη και τις πρεσβείες της εορταζομένης αγίας, της οποίας το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της αποτελεί πηγή χάριτος, αγιασμού και ευλογίας για την παλαίφατη και ιστορική Μονή της Παναγίας της Ακρωτηριανής και τους πολυάριθμους προσκυνητές της.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία είχε τεθεί προς προσκύνηση και ενίσχυση των παρισταμένων πιστών το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Παν/τος Προηγούμενος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο Συνταξιούχος  Εφημέριος Αιδ/τος Σκευοφύλακας π. Γεώργιος Τσικαλάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων