05/05/2023 05/05/2023 Με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε την Παρασκευή 5 Μαϊου η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ιωήλ και Αγίας Ειρήνης στην Καλαμάτα. Αφ’ εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Αλέξιος Σαραντόπουλος, ενώ προ του πέρατος πραγματοποιήθηκε και η λιτάνευση της εικόνος...
05 Μαΐου, 2023 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2023 - 14:04

Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης στην Καλαμάτα

Με την παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε την Παρασκευή 5 Μαϊου η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, στην Ιερά Μονή Προφήτου Ιωήλ και Αγίας Ειρήνης στην Καλαμάτα.

Αφ’ εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Αλέξιος Σαραντόπουλος, ενώ προ του πέρατος πραγματοποιήθηκε και η λιτάνευση της εικόνος της Αγίας στον περίβολο της Ιεράς Μονής.

Το πρωί της κυριωνύμου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, πλαισιωμένου από τον Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο και Αλέξιο Αρώνη.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στην έννοια της ειρήνης, όχι μόνο ως ζητούμενο στην ανθρωπότητα, αλλά ως δώρο Θεού και κάλεσε τους πιστούς να προβληματισθούν και να αναλογισθούν με ποιόν τρόπο κι αν κυριαρχεί η ειρήνη στη ζωή τους.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Αρτοκλασία και εν συνεχεία ο π. Φίλιππος ευχαρίστησε την Καθηγουμένη Καλλινίκη και την Αδελφότητα της Μονής για την πρόσκληση να προστεί της πανηγύρεως, την Καθηγουμένη Ανθίμη και την Αδελφότητα της Μονής Δημιόβης για την παρουσία και συμμετοχή τους, καθώς και τους δύο Αρχιμανδρίτες και Προϊσταμένους των ενοριών Αναστάσεως του Χριστού και Αναλήψεως του Κυρίου Καλαμάτας, οι οποίοι πλέον, μαζί με τους συνεφημερίους τους, θα εξυπηρετούν εναλλάξ τις λατρευτικές και λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων