20/05/2023 21/05/2023 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη αναμνήσει της ανακομιδής των λειψάνων του, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 20/5 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Γέροντος Δωροθέου, του Αρχιμ. Ευθυμίου και του Διακόνου του και με την παρουσία πολλών πιστών, οι οποίοι...
20 Μαΐου, 2023 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 3:50

Η εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στη φερώνυμη Μονή της Άνδρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στη φερώνυμη Μονή της Άνδρου

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη αναμνήσει της ανακομιδής των λειψάνων του, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 20/5 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Γέροντος Δωροθέου, του Αρχιμ. Ευθυμίου και του Διακόνου του και με την παρουσία πολλών πιστών, οι οποίοι εκκλησιάστηκαν με κατάνυξη.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής, οι οποίοι νυχθημερόν μοχθούν για τη συντήρηση και προβολή της πνευματικής αυτης κιβωτού, ανεφέρθη στη φιλανθρωπία του Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας ότι δι’ όσα νύκτωρ ο Άγιος προσέφερε ο Κύριος τον αντάμειψε με τη μυροβλυσία των λειψάνων του και την προς τη μνήμη του τιμή όλων των πιστών, κάθε περιοχής και εποχής.
Την Κυριακή, 21 Μαΐου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου της Αγίας Ελένης Κάστρου και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Αθήνα, για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Το εσπέρας της ίδιας μέρας επέστρεψε στην Ερμούπολη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων