27/05/2023 27/05/2023 Την παραμονής της εορτής της Αναλήψεως εψάλη στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Φρυνίου, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Λιτής και αρτοκλασίας. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης  κ. Θεόφιλο εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς  Μητροπόλεως ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο...
27 Μαΐου, 2023 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 17:11

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο ομώνυμο Ιερό Μετόχιο της Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης στο Φρύνι

Διαδώστε:
Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο ομώνυμο Ιερό Μετόχιο της Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης στο Φρύνι

Την παραμονής της εορτής της Αναλήψεως εψάλη στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Φρυνίου, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Λιτής και αρτοκλασίας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης  κ. Θεόφιλο εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς  Μητροπόλεως ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου, ως επιστέγασμα του Πάθους και της Αναστάσεως Του και στη σημασία του για τον πεπτωκότα άνθρωπο.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος πλαισιωμένου υπό του αδελφού της Ιεράς Μονής ευλαβεστάτου διακόνου π. Θεοφίλου Βαϊου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων