31/08/2023 31/08/2023 Στο παρεκλήσι Θεοτόκος, της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας και Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας, που βρίσκεται σε δύσβατη τοποθεσία βόρεια της Ιεράς Μονής, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, τιμήθηκε και αποδόθηκε η θεομητορική εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Με την ευκαιρία της εορτής στο...
31 Αυγούστου, 2023 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2023 - 15:28

Η Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Άνω Βάθεια

Διαδώστε:
Η Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Άνω Βάθεια

Στο παρεκλήσι Θεοτόκος, της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας και Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας, που βρίσκεται σε δύσβατη τοποθεσία βόρεια της Ιεράς Μονής, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, τιμήθηκε και αποδόθηκε η θεομητορική εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με την ευκαιρία της εορτής στο φερώνυμο παρεκλήσι της Θεοτόκου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Μπαραμπούτης με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παύλο Κουντούρη εφημέριο της γειτονικής ενορίας του Παρθενίου επαρχίας Αλιβερίου. Εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας παρέστη η Μοναχή Νεκταρία.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος και η αρτοκλασία.
Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με τους Ιεροψάλτες Σταύρο Φράγκο Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου  Παρθενίου και Δημήτριο Πετρογιάννη Ιερου Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.
Την εορτή τίμησαν οι πιστοί απο την ενορία του Παρθενίου οι οποίοι συνέβαλαν με προσωπικές  εργασίες  σε συνεργασία με την ιερά μονή,  στην διαμόρφωση και ανακαίνιση του ιερού παρεκλησίου.
Φωτογραφίες Βασίλειος Πάττας/Δημήτριος Πετρογιάννης
     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων