16/10/2023 16/10/2023 Στο εντός της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Πατέρων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του «Με συγχωρείτε», τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2023 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και με τη...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 19:11

Η εορτή της μνήμης των Οσίων Πατέρων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου στη Μύκονο

Διαδώστε:
Η εορτή της μνήμης των Οσίων Πατέρων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου στη Μύκονο

Στο εντός της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Πατέρων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Παϊσίου του Αγιορείτου και Ιακώβου του «Με συγχωρείτε», τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2023 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Παπαδόπουλου, και Εφημερίων από τη Μύκονο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παρέστησαν ο νεοεκλεγείς Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης, εκλεγέντες Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβολοι, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου και πλήθιος πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της Μονής.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του και τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο για την Αβραμιαία φιλοξενία του, ομίλησε για το υπόδειγμα ζωής που κατέλιπαν οι τιμώμενοι Όσιοι στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, τους οποίους και κάλεσε να βαδίσουν πάνω στα ίχνη τους, ώστε να απολαμβάνουν στην καρδιά και τη ζωή τους την αναφαίρετη χαρά του Κυρίου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο για την παρουσία του και τους θερμούς λόγους του, τους συμμετασχόντες Εφημερίους και ιδιαιτέρως τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Σχοινά, ο οποίος αφίχθη με πιστούς της Ενορίας του, του Αγίου Νικολάου Φιλοππάπου, τους υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Δεμερλή, και τους πιστούς, τους οποίους προέτρεψε να τηρούν τις πατρώες παραδόσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να παραμένει ούτε ένα στασίδι κενό στην Εκκλησία, ούτε μία καρέκλα καφενείου του χωριού άδεια, αλλά αμέσως να καταλαμβάνονται από τη νέα γενιά, διότι η Ορθοδοξία, η Πατρίδα και η Κοινότητα είναι οι πυλώνες της αυριανής κοινωνίας!

Στη συνέχεια, έγιναν τα εγκαίνια της θαυμασίως και καλαισθήτως αναμορφωθείσης, με τη μέριμνα του Ηγουμένου, Τράπεζας της Μονής, η οποία, όπως και το ανακαινισμένο Αρχονταρίκι, προκάλεσε άριστες εντυπώσεις και απέσπασε τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ εξέφρασε την ευαρέσκειά του, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για την κοπιώδη μεριμνά του, προς ανακαίνιση και εξωραϊσμό της εμβληματικής για τη Μύκονο Ιεράς αυτής Μονής, καθώς και για τις προσφορές του προς τον ίδιο και την Ιερά Μητρόπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δισαρχιερατικός Εσπερινός Οσίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων