02/10/2019 02/10/2019 Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019, εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, εορτάζει ο δεύτερος Ναός της Μονής που είναι αφιερωμένος στη Παναγία την Γοργοϋπήκοο, και όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε...
02 Οκτωβρίου, 2019 - 3:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2019 - 11:46

Η Εορτή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ι.Μ. Αγ. Δημητρίου Παγγαίου

Διαδώστε:
Η Εορτή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου στην Ι.Μ. Αγ. Δημητρίου Παγγαίου

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019, εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, εορτάζει ο δεύτερος Ναός της Μονής που είναι αφιερωμένος στη Παναγία την Γοργοϋπήκοο, και όπου φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης αναφερόμενος στο ιστορικό της εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε ο καθιερωμένος καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής και εν συνεχεία παρετέθη τράπεζα προς όλους τους προσκυνητάς και εν συνεχεία ομιλία στο αμφιθέατρο της Μονής από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μαϊδώνη με θέμα τις αρετές της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων