02/12/2022 02/12/2022 Με κατάνυξη εορτάστηκε η σύναξη της Παναγίας της Γεροντίσσης και του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Παρόλο το κρύο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Ησυχαστήριο, που βρίσκεται περίπου στα 600 μ. υψόμετρο, τελέστηκε η κατανυκτική Θεία Λειτουργία στο άλσος της Παναγίας...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 12:49

Η εορτή της Παναγίας της Γεροντίσσης και του Αγίου Πορφυρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Διαδώστε:
Η εορτή της Παναγίας της Γεροντίσσης και του Αγίου Πορφυρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με κατάνυξη εορτάστηκε η σύναξη της Παναγίας της Γεροντίσσης και του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Παρόλο το κρύο, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Ησυχαστήριο, που βρίσκεται περίπου στα 600 μ. υψόμετρο, τελέστηκε η κατανυκτική Θεία Λειτουργία στο άλσος της Παναγίας που έχουν δημιουργήσει οι μοναχοί του Τρικόρφου. Εκεί βρίσκεται και το ξύλινο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία την επικαλουμένη Γερόντισσα.

Οι πατέρες του Ησυχαστηρίου καθώς και οι πιστοί που παρευρέθηκαν στο άλσος της Παναγίας, που βρίσκεται δίπλα από το Ησυχαστήριο, είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων