25/09/2022 28/09/2022 Με ιδιαίτερη κατάνυξη η Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου πανηγύρισε την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης. Το Σάββατο 24-9-2022 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσένιο Μελισσιανό,...
25 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 13:43

Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στην Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου

Διαδώστε:
Η εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στην Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη η Ιερά Μονή Θαψανών Πάρου πανηγύρισε την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

Το Σάββατο 24-9-2022 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αρσένιο Μελισσιανό, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Λογγοβάρδας, Αρχιμ. Νικόδημο Σαραντόπουλο, τον Πρωτοπρ. Παύλο Καλουτσάκη (Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης), τον Αρχιερατικό Επίτροπο Υρίας, Πρωτοπρ. Γεώργιο Τριαντάφυλλο και τον Πρωτοπρ. Θωμά Κυδωνιέα και τον Διάκ. Νεκτάριο Σκουλάτο.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς τον ιερό κλήρο, την Γερόντισσα της Μονής, Μακρίνα Μοναχή και την Συνοδεία της και τους πιστούς, αναφερθείς και στην προ δεκαμήνου κοιμηθείσα Γερόντισσα Νεκταρία, η οποία επί 32 χρόνια ηγουμένευσε στο ως άνω Ιερό Ησυχαστήριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων