10/12/2021 10/12/2021 Μέσα σε εόρτιο και κατανυκτικό κλίμα εορτάσθηκε η Σύλληψη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννας στο ιερό παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης-Δερβενοχωρίων, που τιμάται επ’ ονόματι της. Τη Θεία Ευχαριστία τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά Δερβενοχωρίων και Τανάγρας, Οικονόμος π. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο οποίος ευλόγησε την αρτοκλασία και κήρυξε τον θείο λόγο καταλήγοντας σε...
10 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 12:41

Η εορτή της Σύλληψης της Αγίας Άννης στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Πύλης-Δερβενοχωρίων

Διαδώστε:
Η εορτή της Σύλληψης της Αγίας Άννης στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Πύλης-Δερβενοχωρίων

Μέσα σε εόρτιο και κατανυκτικό κλίμα εορτάσθηκε η Σύλληψη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννας στο ιερό παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης-Δερβενοχωρίων, που τιμάται επ’ ονόματι της.

Τη Θεία Ευχαριστία τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά Δερβενοχωρίων και Τανάγρας, Οικονόμος π. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο οποίος ευλόγησε την αρτοκλασία και κήρυξε τον θείο λόγο καταλήγοντας σε ένα βαθύτερο νόημα:

«Φέτος να κάνουμε Χριστούγεννα με Χριστό. Μπορεί να στολίζουμε τα σπίτια μας, να τα καθαρίζουμε να στρώνουμε εορταστικά τραπέζια να γεμίζουμε όμορφα λαμπάκια τις βεράντες μας, αλλά οι καρδιές μας μένουνε άδειες από αρετές και από πνευματικά στολίδια. Ας αλλάξουμε έστω κάτι στις φετινές γιορτές.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα, μερίμνη της Ηγουμένης Φιλοθέης Μοναχής, στους πιστούς που συμμετείχαν με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων