22/11/2023 22/11/2023 Με τη δέουσα λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη εόρτασε η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των Μεθοδάτων και σύμπασα η Νήσος των Ιωαννίνων τη Σύναξη της Θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελεούσης. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων...
22 Νοεμβρίου, 2023 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 16:45

Η εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μεθοδάτων

Διαδώστε:
Η εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μεθοδάτων

Με τη δέουσα λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη εόρτασε η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου των Μεθοδάτων και σύμπασα η Νήσος των Ιωαννίνων τη Σύναξη της Θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ελεούσης.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής και την παρουσία της Παναγίας στην ζωή του καθενός.

Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 κατά τη Θεία Λειτουργία ευλογήθηκε το κόλυβο της Εορτής ενώ προ της απολύσεως λιτανεύθηκε η Αγία Εικόνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων