27/12/2023 28/12/2023 Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας εόρτασε τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζερμπίτσης, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Στον μεστό νοημάτων λόγο του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, που είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τον περιβάλλοντα χώρο, ο...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2023 - 1:42

Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζερμπίτσης

Διαδώστε:
Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζερμπίτσης

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας εόρτασε τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζερμπίτσης, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στον μεστό νοημάτων λόγο του προς τους ευλαβείς προσκυνητές, που είχαν κατακλύσει το Καθολικό και τον περιβάλλοντα χώρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στην Δεσποτική εορτή της Γέννησης του Κυρίου, υπογραμμίζοντας ότι ο Χριστός ήρθε στη Γη, όπως αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, «πτερώσαι ψυχήν, άρπάσαι κόσμου και δούναι Θεώ», δηλαδή, για να δώσει φτερά στην ψυχή του Ανθρώπου, να την αρπάξει από τα νύχια του διεφθαρμέ­νου κόσμου και να την προσφέρει στον Θεό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε στο Αρχονταρίκι της Μονής το καθιερωμένο κέρασμα, ενώ μία όμορφη εορταστική νότα έδωσαν παιδιά που έψαλλαν τα Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο, την Ηγουμένη μοναχή Μακαριώτισσα και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων