08/01/2024 08/01/2024 Η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 με επίκεντρο του εορτασμού την ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Ιερομονάχου π. Συμεών...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 23:59

Η εορτή της Σύναξης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Διαδώστε:
Η εορτή της Σύναξης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης

Η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 με επίκεντρο του εορτασμού την ανδρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Ιερομονάχου π. Συμεών Αποστολάκη και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείον λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επιβραβεύοντας τον Ιερομόναχο της Ιεράς Μονής π. Συμεών για την καλή διακονία του στην Ιερά Μονή του απένειμε το οφφίκιο του Συγκέλλου προτρέποντάς τον με τον ίδιο θερμό ζήλο να συνεχίζει να διακονεί με όλη του την ψυχή το Ιερό θυσιαστήριο και την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου. Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη τράπεζα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Η Σύναξις του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων