29/04/2022 29/04/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Χριστού την Παρασκευή της Διακαινησίμου στο φερώνυμο βυζαντινό παρεκκλήσι της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Αγιάς στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας. Τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Πασσάς από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου...
29 Απριλίου, 2022 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2022 - 19:57

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Αγιά του Δήμου Ερέτριας

Διαδώστε:
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Αγιά του Δήμου Ερέτριας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Χριστού την Παρασκευή της Διακαινησίμου στο φερώνυμο βυζαντινό παρεκκλήσι της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Αγιάς στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Πασσάς από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού με τον Πανοσ. Αρχιμ. Ρωμανό Μπασινά εφημέριο της ενορίας και την συμμετοχή των ιεροψαλτών.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού μίλησε περιληπτικά ο π. Βασίλειος και αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας και στα ιστορικά επιτελούμενα θαύματα που πηγάζουν από την Ζωοδόχο Πηγή.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι πιστοί ώστε να τιμήσουν την εορτή και να λάβουν την χάρη και προστασία της Παναγίας από το θεομητορικό εικόνισμα της Ζωοδόχου Πηγής της επιλεγομένης και Αγιάς.

Φωτογραφίες: Ηρακλής Κοκκάλας – Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων