13/07/2022 13/07/2022 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στην πανηγυρίζουσα πάλαι ποτέ Μονή των Αγίων Ηλιοφώτων πλησίον της κοινότητος Κάτω Μονής, το απόγευμα της Τρίτης, 12 Ιουλίου. Ο Μητροπολίτης Ταμασού προσκόμισε για προσκύνημα την Κάρα του Αγίου Ηλιοφώτου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν...
13 Ιουλίου, 2022 - 15:48
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2022 - 15:55

Η εορτή των Αγίων Ηλιοφώτων, τοπικών Αγίων της Μητρόπολης Ταμασού

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Ηλιοφώτων, τοπικών Αγίων της Μητρόπολης Ταμασού

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στην πανηγυρίζουσα πάλαι ποτέ Μονή των Αγίων Ηλιοφώτων πλησίον της κοινότητος Κάτω Μονής, το απόγευμα της Τρίτης, 12 Ιουλίου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού προσκόμισε για προσκύνημα την Κάρα του Αγίου Ηλιοφώτου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος Γεωργίου, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ, και Πορφύριος Ττόουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Χρυσάνθου, οι Οικονόμοι Σαμουήλ Κουσπογένης και Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Πρεσβύτερος Θωμάς Παπαευσταθίου, και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος, Μακάριος και Ησαΐας.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Ιωαννίδης και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των 5 αυτών τοπικών Αγίων, που κοσμούν την Μητρόπολη Ταμασού, αλλά και όλη την Κύπρο. Οι Άγιοι Ηλιόφωτοι αποτελούν για εμάς ένα διαχρονικό παράδειγμα αγωνιστών της πίστεως, της ανθρωπιάς, αγωνιστών, οι οποίοι πάνω από την ίδιά τους τη ζωή τοποθέτησαν την αγάπη προς το Θεό και τον πλησίον.

Κατάφεραν μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι ζωής, καλλιεργώντας τις απαραίτητες αρετές, να μεταφερθούν από το φυσικό στο υπερφυσικό. Και παρόλο που έχουν εναποθέσει τη σάρκα τους εκεί που συνετέθη, στο χώμα δηλαδή, συνεχίζουν και σήμερα να είναι μαζί μας συμπαραστάτες, σύμμαχοι, φύλακες άγγελοι, μεσίτες και προστάτες.

Και αυτό γιατί με την καλλιέργεια της προσευχής, της αγάπης, της ταπείνωσης, της συνεχόμενης αυτοθυσίας για το Θεό και τον συνάνθρωπο, κατάφεραν να αποκτήσουν παρρησία προς το Θεό. Έκαναν τη ψυχή τους κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος, όπου ο Παράκλητος αναπαύθηκε”, ανέφερε ο Πανιερώτατος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, τελέστηκε λιτανεία πέριξ του Καθολικού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων