15/07/2023 15/07/2023 Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και σε κατανυκτικό κλίμα, τελέσθηκαν και φέτος οι πανηγυρικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων και Κτητόρων της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουδουμά, Παρθενίου και Ευμενίου, κατά το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου 2023. Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, ο Σεβασμιώτατος...
15 Ιουλίου, 2023 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2023 - 16:46

Η εορτή των Οσίων Πατέρων Παρθενίου και Ευμενίου στην Ιερά Μονή Κουδουμά

Διαδώστε:
Η εορτή των Οσίων Πατέρων Παρθενίου και Ευμενίου στην Ιερά Μονή Κουδουμά

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και σε κατανυκτικό κλίμα, τελέσθηκαν και φέτος οι πανηγυρικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων και Κτητόρων της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουδουμά, Παρθενίου και Ευμενίου, κατά το διήμερο 9 και 10 Ιουλίου 2023.

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Παρθένιο Καλυβιανάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, και Θεολόγο Παπαλεβυζάκη, Ηγουμενοσύμβουλο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρκαδίου, καθώς και από τον Αστυνομικό Διευθυντή Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, μετέβη, το απόγευμα της Κυριακής, 9ης Ιουλίου 2023, στην Ιερά Μονή Κουδουμά, όπου, με την κανονική άδεια και ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου, χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής των Κτητόρων της Μονής, Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων Παρθενίου και Ευμενίου.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Μακάριος, καλωσόρισε με θερμούς λόγους και σεβασμό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, τονίζοντας την συγκίνησή του, καθώς ο Σεβασμιώτατος για πολλά χρόνια, από λαϊκός ακόμη, επισκέπτεται την Ιερά Μονή και διατηρεί δεσμούς αγάπης και φιλίας με την Αδελφότητά της.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρας, 10ης Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος συλλειτούργησε με τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ομίλησε ο Καθηγούμενος και αναφέρθηκε στο πρόσφατο πόνημα του κ. Ζαχαρία Καλοχριστιανάκη με τον τίτλο «Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΔΟΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ (1941-1945)» και επέδωσε τιμητική διάκριση και δώρα της Μονής προς τον συγγραφέα, ο οποίος απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

Στην Ιερά Πανήγυρι παρέστη και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Ακολούθησε εόρτια τράπεζα προς τους πολυπληθείς προσκυνητές από διάφορα σημεία της Μεγαλονήσου Κρήτης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

δ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων