17/03/2021 17/03/2021 Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε και φέτος την μνήμη του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, όπου βρίσκεται αποθησαυρισμένη η κάρα του Αγίου (αφιέρωμα στη Μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου. Βέβαια...
17 Μαρτίου, 2021 - 16:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 18:04

Η εορτή του Αγίου Αλεξίου στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αλεξίου στην ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας

Η παλαίφατος και ιστορική Ιερά μονή Αγίας Λαύρας τίμησε και φέτος την μνήμη του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, όπου βρίσκεται αποθησαυρισμένη η κάρα του Αγίου (αφιέρωμα στη Μονή από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο το 1398), και είναι ο πολιούχος της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου.

Βέβαια οι εορτασμοί φέτος τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας των μέτρων και των ρυθμίσεων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή το απόγευμα με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας μέχρι το πρωί της κυριωνύμου ημέρα μέσα σε κλίμα ιεράς κατάνυξης. Του Αρχιερατικού Εσπερινού και της Αρχιερατική Ακολουθίας των Προηγιασμένων Δώρων προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Αγίας Λαύρας Γέροντα Ευσέβιο, τον Ηγούμενο του Μεγάλου Σπηλαίου Γέροντα Καλλίνικο, τους πατέρες της Μονής και άλλους κληρικούς της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, παρών ήταν και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στο προαύλιο της Μονής και εντός του Παλαιού Καθολικού της Μονής τελέσθηκε η Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Καλαβρυτινών Προεστών και Καπεταναίων παρουσία του Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού, διακόσια χρόνια μετά την ημέρα κατά την οποία οι Καλαβρυτινοί με αφορμή την παρουσία τους στην Μονή για την εορτή του Αγίου Αλεξίου αποφάσισαν τον ξεσηκωμό τους ενάντια στους Τούρκους Κατακτητές που οδήγησε πέντε μέρες μετά από πολιορκία στην Απελευθέρωση των Καλαβρύτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πηγή: pemptousia.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων