15/06/2021 15/06/2021 Κατά τη μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και της μητρός αυτού, Αγίας Μόνικας, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Αρκετοί πιστοί παρευρέθηκαν στην εορτή τόσο την παραμονή Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 όσο και ανήμερα την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 για να τιμήσουν...
15 Ιουνίου, 2021 - 18:37

Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου στο Τρίκορφο Φωκίδος

Κατά τη μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και της μητρός αυτού, Αγίας Μόνικας, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Αρκετοί πιστοί παρευρέθηκαν στην εορτή τόσο την παραμονή Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 όσο και ανήμερα την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 για να τιμήσουν τον Άγιον.

Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού και προεξήρχε ανήμερα της πανηγύρεως στην Θεία Λειτουργία όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Εσπερινό.

Κατά το μοναστηριακό έθιμο ευλογήθηκαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τα κόλλυβα του Αγίου Αυγουστίνου, που φιλοτέχνησαν οι πατέρες της Ιεράς Μονής, με προσευχή και αγάπη για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους.

Να σημειωθεί ότι ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Γέροντας Νεκτάριος μαζί με τους πατέρες της αδελφότητος, παρείχαν και τις δυο ημέρες πλούσια την φιλοξενία στους ιεράρχες, στους κληρικούς και στους προσκυνητές που ήρθαν να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Αυγουστίνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων