10/09/2020 10/09/2020 Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε σε όλους τους Ναούς και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου όπου ο Ισόγειος Ναός του Καθολικού της Μονής είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου. Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος...
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 11:55

Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Διαδώστε:
Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάσθηκε σε όλους τους Ναούς και Μονές της Μητροπόλεως μας. Ιδιαιτέρως δε εορτάσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου όπου ο Ισόγειος Ναός του Καθολικού της Μονής είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εν λόγω Ιερό Ναό πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων, προεξάρχοντος του χορού των πρεσβυτέρων του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τα δέοντα στην Καθηγουμένη και τις Μοναχές της Ιεράς Μονής καθώς και προς τους παρευρισκομένους προσκυνητάς.

Μετά το πέρας ακολούθησε ο καθιερωμένος καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων