23/07/2019 23/07/2019 Με την δέουσα μοναστηριακή τάξη και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού στις 18 και 19 Ιουλίου 2019, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος. Προσκεκλημένοι του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου στην πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου, ήταν οι Σεβασμιίωτατοι Μητροπολίτες Ισπανίας και...
23 Ιουλίου, 2019 - 10:42

Η εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Με την δέουσα μοναστηριακή τάξη και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ του ιαματικού στις 18 και 19 Ιουλίου 2019, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Προσκεκλημένοι του Σεβ. Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου στην πανήγυρη του Ιερού Ησυχαστηρίου, ήταν οι Σεβασμιίωτατοι Μητροπολίτες Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο οποίος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Εσπερινό, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος προεξήρχε ανήμερα της πανηγύρεως στη Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα κόλλυβα προς τιμήν του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, τα οποία φιλοτέχνησαν οι πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Η φιλοξενία του Καθηγουμένου Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και των πατέρων του Ιερού Ησυχαστηρίου μας και τις δυο ημέρες ήταν πλούσια προς όλους τους πιστούς που προσήλθαν από διάφορες περιοχές για να τιμήσουν τον Όσιο Σεραφείμ του Σάρωφ τον θαυματουργό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων